Description
Skład:cukier, suszony koper, maltodekstryna, czosnek suszony, glukoza, cukier, cebula suszona, sól, pietruszka nać, kwas cytrynowy, skrobia, gorczyca, pieprz biały, kurkuma, papryka grys, oregano, rozmaryn, bazylia, tymianek, estragon, cząber.Charakterystyka:Sos sałatkowy koperkowo – ziołowy jest bardzo dobrym rozwiązaniem w przypadku, kiedy w błyskawiczny sposób należy przygotować sałatkę. Jest bardzo ciekawym zestawieniem wielu ziół oraz suszonych warzyw. Dzięki temu każdy gość na pewno będzie zachwalać sałatkę, którą mógł zjeść przykładowo, jako dodatek do dania głównego.Zastosowanie:Przyprawa do przygotowania sosu sałatkowego z nutką koperku i ziół. Znajduje on zastosowanie jako dodatek do sałatek a także potraw z grilla oraz mięs i warzyw pieczonych. Z jego udziałem można przygotować również dipy.Ciekawostki:W składzie sosu koperkowo – ziołowego znajdziesz bazylię. Jej historia jest dość ciekawa z tego względu, że zanim dotarła do kuchni minęło trochę czasu. Początkowo również można było ją znaleźć w domostwie, jednak w … doniczkach. To oznacza, że była roślina doniczkowa zdobiąca poszczególne pomieszczenia dokładnie tak, jak przykładowa paproć. Dopiero później odkryto jej gastronomiczne właściwości. W ten sposób dziś zapewne nikt nie wyobraża sobie sosu bolońskiego lub pizzy bez użycia bazylii.
Rafex
Sosy i koncentraty
hydaspes, olszany książka, tarta bezglutenowa, teekanne irish cream, miseczki dla niemowląt, domowe sposoby na ból głowy u dziecka, suplement na stawy, nie jeść, gospodarka magazynowa książka, czy erytrytol jest zdrowy, zestaw startowy sushi, mleczarz szolema alejchema, mroczna gra linda malczewska, masłoshea