Description
Jagoda liofilizowana kamczackaCAŁE OWOCEProdukt bez dodatku cukru. Bez konserwantów. Dzięki procesowi liofilizacji owoce jagody zachowują pierwotny kształt, kolor, aromat oraz ok 95% wszystkich cennych składników odżywczych. Owoce jagody kamczackiej są niezwykle bogate w witaminę C, witaminy z grupy B, magnez, fosfor, wapń i potas. Za najcenniejsze składniki tych owoców uważa się związki fenolowe, m.in. antocyjany i flawonoidy.Liofilizowane owoce można spożywać wprost z opakowania. Świetnie nadają się także do m.in.: owsianki, lodów, ciast, naleśników, herbaty oraz do dekoracji wypieków i deserów.Liofilizacja to proces usuwania wody z owoców. Poprzez zamrożenie ich w temperaturze -50°C z udziałem obniżonego ciśnienia. Następnie przeprowadzana jest sublimacja kryształków lodu, która polega na przechodzeniu lodu natychmiast w parę wodną, z pominięciem fazy stanu ciekłego. Kolejny etap to dosuszanie w temperaturze 40-50°C.Uwaga! Chrupiące owoce, ze względu na poddanie liofilizacji, są wrażliwe na wilgoć i polecamy trzymać je w szczelnie zamkniętym opakowaniu bez dostępu powietrza. Dzięki temu dłużej zachowają swoje właściwości.
Zdrowa żywność
słowiańskie boginie ziół, pestki dyni magnez, fix spaghetti bolognese, lego marvel figurki, męszczyzn, hasła na kalambury dla dzieci, album dziecka chłopiec, walet pikowy, henry james godziny włoskie, barbie karetka z lalkami, nascaffe
yyyyy