Description
NATCO Tamaryndowiec TAMARYND 200 gW kuchni indyjskiej i południowo-wschodnioazjatyckiej wykorzystywany jest jako podstawowy składnik sosów chutney, curry oraz dodawany jest do dań warzywnych, ryżowych i z soczewicy.Można również dodać tamaryndowca do mięsnych marynat oraz pieczonych lub duszonych warzyw.Jak przygotować ?odciąć kawałekzalać wrzątkiem i pozostawić na 15-20 minut aby zmiękłopo wyciągnięciu z wody zmiażdżyć a następnie przetrzeć przez METALOWE sitko przy pomocy DREWNIANEJ łopatki – otrzymamy miękką pulpęNa sitku pozostaną włókna, które można żuć jako przekąskę lub namoczyć w wodzie – otrzymamy orzeźwiajacy napój.Po otwarciu przechowywać w lodówce.Tamaryndowiec indyjski – witaminy i wartości odżywczeWspiera trawienieKontroluje ciśnienie tętniczeChroni oczy – Picie naparu z zaparzonych owoców tej rośliny zapobiega infekcjom oczu.Wspomaga odpornośćObniża poziom cholesteroluZapobiega powstawaniu nowotworów okrężnicyŁagodzi zapalenie stawów
Natto
Pozostałe przyprawy i sosy
od ziomek, elsa beskow, gabka dla niemowlaka, krzysztof pilecki, domową inhalacja na katar, el paula, guzikowy trening małej rączki, kawatchibo.pl, grzech przeszłości, roza skora, mandarynkowa, co na zająca dla dziecka
yyyyy